понеділок, 13 лютого 2012 р.

"Гнізда" в овочевому соусі з м'яском.

В продовженні попереднього запису розпочну ще один рецепт. Це якби буде гарнір до нашої курятини. Не буду дуже оригінальною, якщо скажу, що готувала італійську пасту:) Скажу по досвіду: краще купляти дорогі макарони, навіть імпортні, ніж наші найдешевші варіанти. Наші розварюються, не смачні самі по собі. Макарони ж італійські не розварюються, самі по собі смачні. А ще нерідко беру макарони твердих сортів, вони менше впливають на фігуру та досить корисні. Адже вуглеводи організму теж потрібні :) Отож я вибрала італійські макарони, а саме ось такі:
Тобто гнізда. По самому рецепту овочів у страві прктично немає, але я дуже люблю страви з овочами, тому не проти їх "пхати" всюди. Отож, перейдемо до самого рецепту.

Склад:
  • макаронні вироби "гнізда";
  • м'ясний фарш;
  • цибулина або дві;
  • томатна паста;
  • часник;
  • спеції;
  • по власному бажанню: помідор, перець болгарський, морквина та все, що є в холодильнику;
  • зелень (куди ж без неї :));
Приготування:

На сковороді розігріти олію, на ній швидко обжарити нарізану мілко одну цибулину та часник (1-3 зубця), потім додати 1-2 ложки томатної пасти та прогріти добряче. В нас вийде така собі зажарка. З фаршу сформувати шарики (головне не візьміть прости фарш зразу, додайте в нього цибульки, спецій, зелені, бо так вийде не смачно) і позапихати у гнізда. Багато фаршу не треба, так як в процесі гнізда розформуються злегка. Викласти гнізда зверху на зажарку. Візьміть готову овочеву суміш (попердньо овочі подрібнити) та виложіть на макарони, саме помідори дадуть важливу кількість вологи та води для тушіння. Якщо хочете без овочів, то просто залийте достатньою кількістю води. Накрити кришкою та протушити на середньому та маленькому вогні скільки це потрібно буде (25-30 хв). Щоб не пригорали гніздечка внизу, можете їх перевертати, однак в мене так багато розформувалось, тому краще лишити тушитись. В процесі посипати спеціями, сіллю, перцем, додати зелені.
Я трішки перетримала, однак домашні були в захваті та всі гнізда були з'їдені з апетитом в перший же день.

Страва поживна, без зайвих калорій та надзвичайно смачна :))) Смачного й Вам! :))

Немає коментарів:

Дописати коментар