понеділок, 13 лютого 2012 р.

Куряча грудка з томатною сальсою

На днях, для приїзду хлопця з далеких країн захотілось нагодувати його чимось таким, що я раніше не готувала. Почала шукати в Інтернеті. Купа індійської, японської кухні. А хотілось чогось незвичайного. Тому натрапила на італійську кухню. Невибаглива доволі кухня і страви прості у приготуванні. Також одним з критеріїв була невисока калорійність та доволі велика кількість овочів. Так я натрапила на дану страву. Отож, перейдемо до опису. В міру гостра, ніжна і дуже смачна страва, хоч і приготована із звичних нам продуктів.


Склад продуктів:
  • куряча грудка (я брала філе, в мене його було 3 штучки, але можете брати скільки влізе на сковорідку);
  • помідори (плотні, червоні, красиві :)) - 2-3 шт. Хоча в даному рецепті можна й більше;
  • перець чилі (я про нього забула, потім просто доперчила);
  • цибуля (рекомендують червону, але брала ту, яка була) 1 шт, або 2 маленькі;
  • сік лимона 2-3 ст. ложки;
  • цедра лимона (не давала);
  • олія для жарки (рекомендують часто заміняти оливковою олією, вона більш підходить до дієтичних страв, хоча й досить дорога);
  • часник 1-2 зубчика;
  • кінза або петрушка 1 пучок (люблю, коли багато зелені);
  • червоне сухе вино (не було :)) 2 ст. ложки;
  • сіль, перець, приправи за смаком.
Приготування:

Бажано ошпарити помідори в воді і нарізати мілко, одначе я їх різала свіжими, при жарці вони пускають багато соку, так легше тушити. Дрібно нарізати цибулю, чилі, зелень. З'єднати разом помідори, цибулю, чилі та зелень, цедру та сік лимона, перемішати, добавити спецій, сіль, перець. В той же час взяти кожне куряче філе та зробити в середині кишеньку, так щоб було зручно туди вкладати овочеву суміш. Поперчити, осолити за смаком, при бажанні. Накласти туди суміш та закрити кишеньки зубочистками. Обжарити кишеньки на олії до золотої кірки, так щоби прорумянити. Залишок овочевої суміші висипати на сковорідку, зробити вогонь маленьким та тушити до готовності. Це означає, що м'ясо стане м'ягеньким, а овочева суміш буде наче гарно приготоване овочеве рагу. В кінці можна добавити сухе вино.
Ось так виглядає гарячий результат на тарілці :
Смачного :)

Немає коментарів:

Дописати коментар