понеділок, 16 січня 2012 р.

Рисова лапша, або фунчоза: смачно, просто та різноманітно.

В інтернеті є купа рецептів з рисовою лапшою, що знайти щось абсолютно нове дуже не просто. Готується вона швидко, продукти є недорогими, страви виходять смачними, неординарними у порівнянні з простими макаронами, а сама по собі вона не є надто калорійною.
Отже, рецепти.... Насправді хотіла викласти багато рецептів з цією лапшою, та всі вони мають в собі щось спільне. Фунчоза - це практично ідеальний гарнір, який можна приготувати разом із м'ясом, рибою, морепродуктами та овочами. Найкраще вона асоціюється з овочами, курятиною та креветками.
Перейдемо до приготування її. Насправді, великої мудрості тут немає: виконуйте вказівки на пакунку. Або просто залийте лапшу кип'ятком на максимум 10 хвилин, як це буває у мене зазвичай. За цей час вона буде готова до приготування власне обраної страви. Це може бути як салат, так і гарнір чи друга страва. Чи навіть існують супи з цією лапшою.
На даний момент я встигла спробувати її лише як гарнір. То ж опишу вам дві мої вдалі варіації:
1) Рисова лапша з морквою та болгарським перцем.
Запарену попередньо лапшу лишаємо на тарілці, в той час як на сковорідці підсмажуємо трошки цибулі, після того додаємо моркву нарізану та болгарський перець. Додаємо у овочеву суміш фунчозу, ретельно перемішуємо та додаємо не різку суміш трав. Підігріваємо до того моменту, поки страва не буде готова. Вийшло ось так:
2) Рисова лапша з морквою, кукурудзою та помідорами.
Загалом те саме, що й у попередньому варіанті, одначе я взяла ті овочі, що лежали в холодильнику та залишились після свят. Ось і все :)))
Просто та різноманітно :))
Політ для фантазії широченний.

Немає коментарів:

Дописати коментар