середа, 7 березня 2012 р.

Золотисті курячі ніжки

Оригінал цього рецепту передбачав наявність духовки, але на той момент у мене в розпорядженні була лише сковорідка та кастрюля :) Тому взялась робити ніжки на свій манер, хоча залишила всі складники. Одразу скажу, блюдо незвичне на смак та аж ніяк не дієтичне ;)

Склад продуктів:
-курячі ніжки (500 г);
-мед (40г);
-французька гірчиця(20 г);
-кунжут(1 ст. л.);
-часник (2-3 зуб.);
-каррі(1 ст.л.);
-олія.

Приготування:
Перш за все добряче промиваєм ніжки, обдираємо скоринку, хоча якщо ви любите шкірку то можете її лишити. Вкладаєм їх у кастрюлю та варимо 10-15 хвилин, до моменту коли вони напів готові.
Для соусу змішуємо гірчицю,мед, каррі, часник.
Виймаємо з води курятину, даємо їй обсохнути трішки. На розігрітій сковороді викладаємо ніжки, змазані соусом. Весь час під час жарки перевертаємо ніжки та поливаємо соусом. В той час на другій сковорідці обсмажуємо кунжут до золотистого кольору.
Приготовані "золотисті" ніжки посипаємо кунжутом та подаємо до столу гарячими :))
Курятина виходить злегка гірчичною, однак дещо солодкою. Для набуття улюбленого смаку поексперементуйте з кількістю меду та гірчиці. А також каррі.

Немає коментарів:

Дописати коментар