вівторок, 15 травня 2012 р.

М'ясо з апельсином та імбирем

Давненько я не писала рецептів. Насправді, готую я постійно, однак готувала здебільшого одне і те саме, не складне і таке, що є у кожній сім'ї на столі. А тут я приїхала додому і вирішила порадувати домашніх чимось смачненьким. Отже, перша страва - м'ясо. Без нього в мене вечеря не обходиться, мужчина вважає основною їжею його. В холодильнику лежала яловичина, заморожена вже давненько. Тому кидати її на сковорідку було б не дуже доречно, адже вона вже була твердою. Тому обрала рецепт у мультиварці. Але все по порядку.

Склад продуктів:
  • яловичина(бажано м'яско на гуляш) - 500г;
  • апельсин - 1 шт;
  • зелена цибулька - 2-3 голівки, хто як любить;
  • цукор - 2 ст.л.;
  • соєвий соус - 2 ст.л.;
  • імбир (порошок) - 1 ст.л.;
  • крохмаль - 1 ч.л.;
  • часник - 1-2 зубчика;
  • олія;
  • сіль, перець (червоний), приправи та трави за смаком (я давала свіжий базилік, хмелі-сунелі та трішки кропчику).
Приготування:
1. Для початку ріжемо мілко цибульку, на терці натераємо цедру з апельсина, подрібнюємо часничок та обжарюємо то все у мультиварці на олії.
2. Готуємо соус з соєсвого соусу, цурку, соку апельсина, імбирного порошку та крохмалю.
3. М'ясо, нарізане кусочками невеличкими, викладаємо до "зажарки", заливаємо соусом. Я ще поклала туди м'якоть апельсина, щоб не викидати :). Посипаємо це все сіллю, перцем та приправами, даємо закипіти в тому ж режимі жарки.
Потім переводимо на режим тушкування до моменту, коли м'ясо буде готове ( приблизно година часу). М'ясо повинно бути м'яким та ніжним.

Вийшло дуже дуже смачно, смак неординарний, запах пречудовий. Дуже раджу, коли хочеться чогось незвичного :) Моєму мужчині  дуже сподобалось =)

Немає коментарів:

Дописати коментар