Одного разу помітила невеличку баночку у супермаркеті. Часникові головки О_о Стало досить цікаво, чи це смачно. Чоловік сказав, що це дуже смачно. Після цього я певне з пару місяців виношувала ідею маринованого часнику. Однак, я не маю інструментів до закатування банок, лише невеличкі баночки, що залишились після томатних паст, оливок, тощо. А тут знайшла рецепт, де не потрібно "закатувати банки". Рецепт сам простий як борщ :), однак багато часу займає чищення часнику.
Склад продуктів:
- 0,5 кг часнику;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- оцет 6-9%
- вода;
- лавровий листок;
- перець горошком;
- кусень буряка.
Приготування:
1. Перший пунк найбільш довгий і марудний: почистити часничок, розложити по баночкам.
2. Залити на 2-3 хвилини його кип'ятком, потім воду злити.
3. У баночки насипати сіль, цукор, перець, лавровий листочок і буряк. Залити все оцтом.
4. Настоюватись
мінімум добу те все має.
5. Смачного :)
Рассказала, предложила, поручили сделать))
ВідповістиВидалитиВопрос: буряк кусочком кинуть в банку или, может, натереть или просто измельчить?
ВідповістиВидалития кинула просто кусочек. Тут главная роль буряка - цвет :)
ВидалитиИ советую подождать до субботы, может рецепт будет не совсем хорош, есть еще ж куча других :)) В субботу и скажу: вкусно или нет :)