середа, 20 червня 2012 р.

Тефтелі у вершковому соусі

Вже давно у морозильній камері лежало трохи фаршу з яловичини. Котлет не хотілось, лінивих голубців теж, тож вирішила зробити тефтелі до спагетті. Тефтелі мали ж бути з якимось соусом, пам'ятаю у дитинстві вони завжди йшли з підливкою. Підливка була аналогом соусу бешамель. Однак, вирішила я таки зробити з вершковим соусом та плавленим сирком, неординарний смак, та й не такий вже надоїдливий як той томатний соус, який рекомендують всі сайти.

Склад продуктів:
  • фарш яловичий - 500 г;
  • половина середньої цибулини;
  • половина стакану рису (я беру басматі);
  • яйце;
  • сіль, перець;
  • 200-300 г вершків 10-20%;
  • плавлений сирок "Дружба" :);
  • олія соняшникова.
Приготування:

1. Змішати фарш з рисом, мілко порізаною цибулею, сирим яйцем, додати солі та перцю. Сформувати кульки і викласти у мультиварку на олію. Обсмажити у режимі "Випічка" або "Жарка", в залежності від моделі мультиварки. Можна це зробити і на сковороді.
2. Залити тефтельки вершками, викласти зверху плавлений сирок, додати улюблені спеції (я не додавала, щоб не перебивати смак).



3. Залишити в режимі "Тушкування" на 1 годину. Страва готова :)


Немає коментарів:

Дописати коментар