Вже давно у морозильній камері лежало трохи фаршу з яловичини. Котлет не хотілось, лінивих голубців теж, тож вирішила зробити тефтелі до спагетті. Тефтелі мали ж бути з якимось соусом, пам'ятаю у дитинстві вони завжди йшли з підливкою. Підливка була аналогом соусу бешамель. Однак, вирішила я таки зробити з вершковим соусом та плавленим сирком, неординарний смак, та й не такий вже надоїдливий як той томатний соус, який рекомендують всі сайти.
Склад продуктів:
- фарш яловичий - 500 г;
- половина середньої цибулини;
- половина стакану рису (я беру басматі);
- яйце;
- сіль, перець;
- 200-300 г вершків 10-20%;
- плавлений сирок "Дружба" :);
- олія соняшникова.
Приготування:

1. Змішати фарш з рисом, мілко порізаною цибулею, сирим яйцем, додати солі та перцю. Сформувати кульки і викласти у мультиварку на олію. Обсмажити у режимі "Випічка" або "Жарка", в залежності від моделі мультиварки. Можна це зробити і на сковороді.
2. Залити тефтельки вершками, викласти зверху плавлений сирок, додати улюблені спеції (я не додавала, щоб не перебивати смак).
3. Залишити в режимі "Тушкування" на 1 годину. Страва готова :)
Немає коментарів:
Дописати коментар