понеділок, 25 червня 2012 р.

Молода картопля з лисичками

На дворі червень, а отже на ринку можна знайти молоду картоплю та гриби поміж довгоочікуваного різномаїття фруктів та овочів. Окрім смачної вареної молодої картоплі з кропом та маслом хочеться ще чогось. До речі, читала, що молода картопля набагато корисніша ніж "стара". Та й готувати її легше, всього лиш за допомогою ножа чи ганчірки очистити, залишивши трошки шкірки.
Отже, сам рецепт простий. Страва вийшла надзвичайно ароматною та приємною на смак.

Склад продуктів:
  • декілька молодих картоплин середнього розміру;
  • банка лисичок;
  • половина цибулини, хоча можна й цілу, якщо вона невеликого розміру;
  • сіль;
  • олія;
  • спеції за бажанням.
Приготування:
  1. Лисички замочити в холодній воді, повністю очистити їх від залишків землі та бруду, добре промити.Порізати на невеличкі кусочки, хоча можна й залишити так як є.
  2. Воду в кастрюлі довести до кипіння, посолити та закинути туди гриби. Варити 10-15 хвилин.Воду злити, грибочки відкинути у друшляк. 
  3. Дрібно порізати цибулину, обжарити її на олії до золотого кольору. Додати лисички і обжарювати хвилин 15. Ознака готовності: цибуля практично не помітна, а грибочки яскравого кольору. Посолити, перекласти в іншу посудину.
  4. Долити олії на сковороду, викласти туди нарізану кружальцями картоплю. Накрити кришкою, але не до кінця, щоб повітря таки попадало всередину. Обжарювати до готовності, інколи перемішуючи шари.
  5. Коли картопля майже готова, додати на сковорідку грибочки з цибулею. Посолити за смаком, можна додати спеції (я дала трішки хмелі-сунелі). Довести до готовності (картопля повинна бути не твердою).
  6. Подавати можна з салатом, зеленню чи малосольними огірочками :)
  7. Смачного ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар