субота, 15 грудня 2012 р.

Гуляш

Страва походить з Угорщини, готується насправді з овочами і схожа на суп. Але в сучасній кухні, гуляш - швидше м'ясна страва до гарніру з овочів чи макарон. М'ясо, протушене у соусі, я б так сказала. Я готую його дуже часто, оскільки це дуже просто, не потребує великих грошових затрат. Хоча, не дуже швидко. Та й до нього підійде будь-який гарнір: макарони, рис, гречка ...

Склад продуктів:
  • свинина (яловичина) - 500-600 гр.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • часник - 1-2 зубчика.
  • мука - 1 ст. л.;
  • томатна паста - 2-3 ст.л.;
  • сіль, перець, лавровий лист, зелень.
Приготування:
  1. М'ясо вимити, обсушити, нарізати на кусочки. Хоча, зараз я купую вже нарізане на гуляш м'ясо.
  2. Нарізати цибулю і часник, обсмажити на олії 5-6 хвилин.
  3. Додати м'ясо і обсмажити хвилин з 10. 
  4. Перемішуючи м'ясо додати муку, сіль, перець, томатну пасту.
  5. Вилити у сковороду 2-3 стакани води або м'ясного бульйону, додати лавровий лист, накрити кришкою та тушкувати 1,5-2 години на маленькому вогні, періодично помішуючи.
  6. Смачного :)

Немає коментарів:

Дописати коментар