Склад продуктів:
- 2 кг лимонів
- 1,5-2 кг цукру (що більше, тим солодше)
- ваніль, гвоздика, кориця за смаком
- 200 мл води
Приготування:
- Зрізати цедру з лимонів, попередньо їх помивши. Цедру нарізати невеликими смужками. Лимони почистити від шкірки, нарізати кілечками, видалити з них кісточки.
- В невеличкій кастрюлі закип'ятити воду, вкинути туди цедру, варити 10 хв. Після того злити воду і повторити цю процедуру ще два рази. За рахунок цього цедра не буде гіркою, а саме варення не буде гірчити.
- У великій кастрюлі змішати цукор, лимони, цедру, воду та спеції. Відварювати на маленькому вогні хвилин 30-40. Після чого потрібно охолодити його. Воно повинно застигати і мати желеподібну консистенцію.
- Розподілити по банкам. Можна додати декілька капель лікеру, однак в мене його не було.
- Смачного :)
Немає коментарів:
Дописати коментар