пʼятниця, 6 вересня 2013 р.

Медові грушки в листковому тісті




Десерт досить незвичний, не дуже "дієтичний", зате прекрасно підійде на стіл десь в серпні-вересні, коли маємо на полицях магазину стиглі і смачні груші.

Склад продуктів:
  • 6 невеликих груш;
  • листкове тісто ( 1 пластина);
  • 2 ст.. цукру;
  • 1 ст. меду;
  • половина лимону;
  • ваніль - 1 п.;
  • кориця;
  • гвоздика - 8 шт.;
  • вода.
Приготування:
  1. Очистіть груші, знявши з них тверду шкірку. В середній кастрюлі рочиніть мед і цукор у воді. На середньому вогні доведіть до кипіння. 
  2. Коли цукор остаточно розчинився, додайте ваніль, лимон, корицю та гвоздику. Покладіть у воду й самі груші. Варіть груші 20-40 хвилин, в залежності від того наскільки вони спілі ( готовність їх перевіряйте виделкою, якщо вона легко протикає плоди, виймайте). 
  3. Нагрійте духовку до 190 градусів. 
  4. Нехай груші трошки охолонуть. Після чого розкатайте тісто і поріжте на неширокі полоски. Оберніть кожну грушку в тісто і закріпіть його на корінці.
  5. Викладайте на деко (дечка), застелене пергаментом. Кожну грушку можна змазати зверху яйцем для блиску. Випікати треба лиш всього 15-20 хвилин.
  6. Підігрітий сироп вилийте в миску і подавайте грушки з ним. 
  7. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар