Десерт досить незвичний, не дуже "дієтичний", зате прекрасно підійде на стіл десь в серпні-вересні, коли маємо на полицях магазину стиглі і смачні груші.
Склад продуктів:
- 6 невеликих груш;
- листкове тісто ( 1 пластина);
- 2 ст.. цукру;
- 1 ст. меду;
- половина лимону;
- ваніль - 1 п.;
- кориця;
- гвоздика - 8 шт.;
- вода.
- Очистіть груші, знявши з них тверду шкірку. В середній кастрюлі рочиніть мед і цукор у воді. На середньому вогні доведіть до кипіння.
- Коли цукор остаточно розчинився, додайте ваніль, лимон, корицю та гвоздику. Покладіть у воду й самі груші. Варіть груші 20-40 хвилин, в залежності від того наскільки вони спілі ( готовність їх перевіряйте виделкою, якщо вона легко протикає плоди, виймайте).
- Нагрійте духовку до 190 градусів.
- Нехай груші трошки охолонуть. Після чого розкатайте тісто і поріжте на неширокі полоски. Оберніть кожну грушку в тісто і закріпіть його на корінці.
- Викладайте на деко (дечка), застелене пергаментом. Кожну грушку можна змазати зверху яйцем для блиску. Випікати треба лиш всього 15-20 хвилин.
- Підігрітий сироп вилийте в миску і подавайте грушки з ним.
- Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар