субота, 7 вересня 2013 р.

Штрудель яблучний з листкового тіста



За традицією австрійський штрудель готується з витяжного тіста та з вишнею, однак яблучний варіант теж доволі смачний. Начинку можна придумувати щоразу різну, залежить від сезону, але стандартний рецепт завжди смакує добре.

Склад продуктів:
  • тісто листкове - 1 пл. 
  • яблука - 4-5 шт.
  • родзинки - 1 уп. 
  • горіхи ( будь-які, на ваш смак, я брала Волоські ) - 1 уп.
  • цукор - 0,5 ст.
  • кориця мелена - 1 щіпка.
  • мускатний горіх - 1 щіпка.
  • лимон.
  • яйце, олія, сухарі. 
Приготування:
  1. Ізюм залийте кип'ятком і дайте настоятись та розпаритись. Яблука наріжте мілкими кусочками, скоринку можна не зрізати. Їх періодично треба скроплювати лимонним соком, щоб не загубити колір.
  2. В миску з яблуками  та ізюмом додайте цукор, лимонну цедру, корицю і мускатний горіх. Ретельно все перемішайте і дайте масі постояти 15-20 хвилин.
  3. Додайте мілко нарізані горіхи до яблук. 
  4. Візьміть лист тіста, ретельно розкатайте його, посипте трошки мукою, щоби було легше розкатувати. 
  5. Злийте сік з начинки, та викладіть її повздовж тіста.
  6. Заверніть тісто рулетом, закріпіть кінці. Вилкою зробіть декілька отворів зверху. 
  7. Запікати штрудель необхідно близько 30 хвилин при 180 градусах.
  8. Штрудель смакує добре як самостійно, так і з морохзивом чи вершками. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар