середу, 27 листопада 2013 р.

Лазанья з курячим фаршем

Одна з найпопулярніших італійських страв і нарешті я до неї добралась! Точніше, мама привезла форму, яка ідеально підходить для випікання цієї страви. Чесно скажу, важко, довго, але смачно. Не постійна страва, однак раз чи два на місяць готувати можна. Плюс, абсолютно не дієтична страва, тому обережно.

Склад продуктів:
  • Листи лазаньї  - 6-10 шт.
  • Сир твердий - 300 гр. 
  • Фарш курячий - 600 гр.
  • 4-5 спілих помідорів чи консервований у власному соку. 
  • біле сухе вино - 100 мл.
  • цибуля біла ріпчата 2 шт.
  • часник  3 зубчика
  • зелень петрушки чи базиліку
  • молоко 800 мл
  • масло вершкове 80-100 гр.
  • мука 80-100 гр.
  • мускатний горіх
  • олія
  • сіль, перець.
Приготування:
  1. Робимо соус "Болоньєзе", який йде як основна начинка. Якщо помідори у вас свіжі, то їх необхідно промити, опустити в кип'яток на пару хвилин і зняти шкірку. нарізати мілко.
  2. Цибулю мілко порізати та обсмажити на олії до золотистого кольору. До цибулі додати мілко нарізаний один зубчик часнику. 
  3. Я додала ще трошки натертої моркви для кольору. 
  4. Додати до цибулі фарш і смажити до готовності, розбиваючи великі комочки. 
  5. Додати помідори, все ретельно перемішати. Для гостроти я дала ложку аджики. 
  6. Влити вино, протушити все 20-30 хвилин. 
  7. Додати до суміші нарізану зелень та мілко нарізаний часник.
  8. Тепер готуємо соус "Бешамель". В кастрюльці розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього муку і мішаємо до консистенції густого тіста. 
  9. Невеликими порціями вливаємо молоко і розмішуємо. Соус повинен бути без грудочок, мішаємо довго. 
  10. Проварюємо хвилин 10, додавши дрібку мускатного горіха, зелень, мелений перець. Не даємо йому вистигнути, інакше він загусне.
  11. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо трошки соусу "Бешамель". Далі викладаємо листи лазаньї (можливо їх треба буде ще відварювати додатково, мої не треба було). На листи викладаємо "Болоньєзе", зверху тонким шаром "Бешамель", посипаємо тертим сиром. Знову накриваємо все листом лазаньї. І так почергово до самого верху. На останній лист даємо залишений соус "Бешамель" і посипаємо сиром. 
  12. Випікати до золотої скоринки 40-60 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
  13. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар