четвер, 20 вересня 2012 р.

Баклажани в кисло-солодкому соусі.

Баклажани ще лишились, тому з них я зробила соте, яке буде описане наступним, і ось таку страву. Виявилось, що з невеликої кількості баклажанів можна зробити багато чого смачного :) Баклажани в кисло-солодкому соусі - страва дуже швидка і проста, але смак досить незвичний, що може порадувати справжніх гурманів. Вона буде хорошим доповненням до м'яса, до прикладу яловичий стейк чи свинячий.Сама страва походить з азіатської та частково європейської кухонь, хоча я, особисто, не люблю термін "європейська кухня".

Склад продуктів:
  • баклажани (їх було зовсім трішки, грам 100);
  • лимон (от тут я знаатно пошилась у дурні, скажу наперед. В рецепті вихідному було вказано половина лимону, тому я і вперіщила в свою купку баклажанів пів лимону і страва вийшла дещо кислувата. Тому попереджаю, що сік лимону пару капель, ложечку чайну на мою кількість);
  • томатна паста ( в мене був кетчуп і його треба зовсім небагато, грам 30);
  • вода;
  • сіль;
  • цукор коричневий бажано, але можна й простий;
  • олія (бажано оливкову, вона корисніша);
  • для подачі овочі за бажанням.
Приготування:
1.Баклажани нарізаємо брусочками, скибочками, як вам сподобається, однак не треба різати їх мілко, найбільша цінність блюда у окремих кусочках баклажану. Інакше можемо отримати на виході просто кашу.
2. Обсмажуємо на олії до золотистої скоринки пару хвилин (вистарчає до 5-7 хвилин на середньому вогні). Перекидуємо баклажани зі сковорідки у чисту посуду, просушуємо їх серветкою.
3. На чистій сковорідці тепер готуємо соус. За необхідності забираємо залишки олії. Виллємо туди томатну пастуі на маленькому вогні, розмішуючи, додаємо сік лимона, сіль, цукор, зовсім трішки води. Додаємо баклажани і протушуємо на середьому вогні 2-3 хвилини.
4. Страва готова :) Викладаємо на тарілку та прикрашаємо овочами. Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар