Склад продуктів:
- баклажани; (було 1,5 баклажана)
- зелена цибулька; (небагато, на око)
- кріп, петрушка; (аналогічно до попереднього)
- 1 ст. л. базиліку сушеного;
- часничок; (3-4 зубчика було більш ніж достатньо)
- олія соняшникова;
- сіль, перець.
1. Баклажани промити, нарізати тонкими довгими скибками, просушити та підсолити.
2. Нарізати мілко цибульку, петрушку, кріп. Роздавити часник часникодавкою, у суміш додати базилік, сіль та перець. Солі, звісно, не багато, адже і баклажани у нас посолені. Все ретельно перемішати.
3. Розігріти на сковорідці олію та обжарити скибки баклажану до золотої скоринки, перевертаючи їх час від часу.
4. Скибкам дати можливість остигнути; можна промокнути салфеткою, щоби позбутись залишків олії. Зауважимо, що баклажати дуже добре впитують в себе олію при смаженні, тому стають дещо масляними та жирними після того. Далі акуратно накласти суміш, приготовану у пункті 2, на кінець кожної скибки. Так само акуратно загорнути скибочку у рулетик. Викласти рулетики на тарілку, прикрасити за бажанням.
Страва смакує як самостійна закуска до столу, так і як гарнір до основної страви з м'яса чи овочів. Є досить гострою на смак. Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар