середа, 19 вересня 2012 р.

Рулетики з баклажанів. Часничкові :)

На дворі осінь, а це означає, що період застуд якраз прийшов. Дома почали всі хворіти, тому вирішила побалувати стравою водночас смачною, улюбленою і корисною для здоров'я в плані часничку та зелені, яка ще недовго буде лежати на прилавках, адже скоро зима. Раніше я писала про рулетики баклажанові з горіховою начинкою, але тепер вирішила спростити рецепт і спробувати щось інакше.

Склад продуктів:
  • баклажани; (було 1,5 баклажана)
  • зелена цибулька; (небагато, на око)
  • кріп, петрушка; (аналогічно до попереднього)
  • 1 ст. л. базиліку сушеного;
  • часничок; (3-4 зубчика було більш ніж достатньо)
  • олія соняшникова;
  • сіль, перець.
Приготування:
1. Баклажани промити, нарізати тонкими довгими скибками, просушити та підсолити.
2. Нарізати мілко цибульку, петрушку, кріп. Роздавити часник часникодавкою, у суміш додати базилік, сіль та перець. Солі, звісно, не багато, адже і баклажани у нас посолені. Все ретельно перемішати.
3. Розігріти на сковорідці олію та обжарити скибки баклажану до золотої скоринки, перевертаючи їх час від часу.
4. Скибкам дати можливість остигнути; можна промокнути салфеткою, щоби позбутись залишків олії. Зауважимо, що баклажати дуже добре впитують в себе олію при смаженні, тому стають дещо масляними та жирними після того. Далі акуратно накласти суміш, приготовану у пункті 2, на кінець кожної скибки. Так само акуратно загорнути скибочку у рулетик. Викласти рулетики на тарілку, прикрасити за бажанням.
Страва смакує як самостійна закуска до столу, так і як гарнір до основної страви з м'яса чи овочів. Є досить гострою на смак. Смачного! :)




Немає коментарів:

Дописати коментар